Taajamien kätevä kulkupeli SÄHKÖPOTKULAUTA

Taajamien kätevä kulkupeli SÄHKÖPOTKULAUTA

23.09.2020

Potkulautojen myynti on tänä vuonna kasvanut niin, että myytävistä sähköpotkulaudoista on ollut ajoittain pulaa. Suurimpien kaupunkien kaduille ilmestyneet sähköpotkulaudat ovat lisänneet laitteiden myyntiä ihmisille, jotka haluavat käyttöönsä oman potkulaudan. Jos potkulautaa käyttää säännöllisesti, on oma potkulauta varteenotettava vaihtoehto.

Koeajoimme kesän aikana Segwayn Ninebot E22E sähköpotkulautaa, joka on aiemmin myynnissä olleen ES1:n päivitetty versio. Tässä päivitetyssä versiossa on Segwayn tuotteiden tuttu laatu ja suorituskykyinen tekniikka.

Segwayn tekniikka on tutun toimivaa ja kestävää. Kolmen kuukauden jatkuvassa käytössä ei esiintynyt ongelmia. Laite oli toimintavarma ja helppokäyttöinen. Parhaimmillaan Segway Ninebot E22E saavuttaa vakioakulla helposti 20 kilometrin tuntinopeuden ja yhdellä latauksella pääsee parhaimmillaan runsaan 20 kilometrin matkan, riippuen luonnollisesti maasto-olosuhteista ja kuljettajan painosta.

Ninebot E22E on varustettu puhkeamattomilla renkailla. Renkaat on varustettu rakenteellisesti kahdella eri tiheydellä, joka antaa niille pehmeyttä ja samaan aikaan sähköpotkulaudan käsittelyssä tarvittavaa tukevuutta. Tietenkin terävimmissä epätasaisuuksissa, kovemmassa vauhdissa saisi jousituksella pehmeämmän tuntuman, mutta toisaalta tämä ratkaisu lisää kestävyyttä ja poistaa jousituksen huoltotarpeen.

 

Laatua ja toimivuutta, jonka aistii

Tunnetun valmistajan suunnittelukyvyt näkyvät käyttömukavuutena. Uudet pidemmät lokasuojat suojasivat hyvin lahkeita sateisina päivinä ajaessa. Toimiva vakionopeudensäädin tekee pidempien matkojen ajamisesta leppoisaa. Segway on varustettu myös hyvällä led-valolla ja heijastimilla, mitkä ovat turvallisuutta pimeillä kaduilla.

Vauhdin hidastaminen tapahtuu mukavasti etupyörään vaikuttavalla, lukkiutumattomalla sähköjarrulla sekä takapyörään vaikuttavalla tehokkaalla, mekaanisella jalkajarrulla. Oman ajonopeuden näkee led-näytöstä, joka kertoo myös jäljellä olevan akun varauksen sekä bluetooth-yhteyden. Matkapuhelimeen ladattavasta sovelluksesta, näkee muun muassa reittitiedot, ajoajat ja muuta tärkeää tietoa. Sovelluksella voi myös lukita sähköpotkulaudan moottorin.

Segway Ninebot E22E on tuttua Segway laatua. Laitetta voi suositella ihmisille, jotka haluavat keskittyä sähköpotkulaudan käyttämiseen, ei huoltamiseen. Segway on helppokäyttöinen ja monitoiminen laite, joka on myös helppo ottaa mukaan autoon, julkisiin kulkuvälineisiin tai vaikka konttoriin. Laitteen paino on vain 13,5 kiloa.


Pitkän matkan kulkeminen on mukavaa vakionopeudensäätimen ansiosta. Segway Ninebott Kickscooter E22E on helppo kuljettaa mukana myös kantaen koska sen paino on vain 13,5 kiloa. Turvallisuuteen on panostettu myös näkyvyyden osalta. E22E-sähköpotkulaudassa on LED-valot edessä ja takana sekä heijastimet. Lukkiutumaton sähköjarru edessä ja mekaaninen jalkajarru takarenkaalla on tehokas ja nopea käyttää. LED-näyttö kertoo sinulle ajonopeuden, Bluetooth-yhteyden sekä jäljellä olevan varauksen akusta. Voit ladata älypuhelimeesi sovelluksen, josta näet paljon erilaista tietoa E22E-sähköpotkulaudasta.

 

Tärkeimmät ominaisuudet:
•    Nopeus: 20 km/h (nostettavissa 25 km/h lisäakulla).
•    Kantama: 22 km (jatkettavissa lisäakulla 45:km asti)
•    Moottori: 300 W (500 W huipputeho)
•    Akku: 5,1 A, 184 Wh (mahdollisuus hankkia erikseen lisäakku NEB1002 U1, joka kasvattaa kantaman 45 km:iin)
•    Latausaika: 3,5 h
•    Suojaus: IPX4 (sadesuojattu, ei suositella ajettavan lätäköiden yli)
•    Maks.nousukulma: 15 %
•    Renkaat: 9" (dual density)
•    Jarrut: edessä sähkö ja takana jalka.
•    Valot: edessä 2,5 W ja takana
•    Bluetooth
•    Sovellus: Ninebot by Segway. Android- ja iOS -laitteille.
•    Maks.käyttäjänpaino: 100 kg
•    Mitat: 116 x 42 x 117 cm (ajokunnossa), 119 x 42 x 36 cm (kokoontaitettuna)
•    Paino: 13,5 kg

Lisätiedot: www.segway.fi

Teksti: Ari J. Vesa
Kuvat: Pia Seppälä ja valmistajat

 

 


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#sähköinen liikenne #vapaalla #ympäristö  

Junalla Eurooppaan

Junamatkailu on luonteva ja ympäristöystävällinen tapa liikkua Euroopassa. Sunna Kokkonen matkustaa säännöllisesti maata pitkin Lapista Keski-Eurooppaan ja takaisin.  

#sähköinen liikenne #vapaalla #ympäristö  

Junamatkailu kiinnostaa myös Suomessa

VR:n kaukoliikenteen matkustajaliikenteestä 95 prosenttia hoituu ympäristöystävällisesti sähköllä. Kesällä junalla pääsee kätevästi vaikkapa festareille tai kansallispuistoon.

#sähköauto #sähköinen liikenne  

Sähkö riittää sähköautojen lisääntyessäkin

Kävimme asiantuntijan kanssa läpi sähköautojen vaikutuksia maamme sähköhuollolle ja päästöille. Saimme vastaukset monia askarruttaviin kysymyksiin. Sähköautojen lisääntyminen ei lisää maamme sähköntuotannon päästöjä tai tuo uhkaa sähkön rii...