Toimitusjohtajan katsaus

Toimitusjohtajan katsaus

25.11.2022

Vanhat hyvät keinot – tuhlauksen välttäminen ja toisten huomioiminen – ovat hyvä tapa lieventää ainakin hetkellisesti niukkuustuotteeksi muodostuneen sähkön hinnan ja saatavuuden ongelmia. Jokaisen asiakkaan panoksella on merkitys.

Vaikka sinulla sattuisi olemaan edullinen, toistaiseksi voimassa oleva myyntisopimus, kaikkien panos on tärkeää pärjätäksemme kaikki tulevana talvena ja jatkossakin.

Astetta alemmas -kampanja, joka on käynnistetty useiden ministeriöiden, Motivan, Sitran ja energiaviraston toimesta, kannustaa jokaista meistä säästämään sähköä ja polttoaineita. Kampanjan materiaaleista netissä löytyy lukuisia säästövinkkejä eri toimijoille. Astetta alempi sisälämpötila kotona ja työpaikalla, astetta paremmin tiivistetyt ikkunat, astetta parempi ledivalaistus, astetta kevyempi kaasujalka, astetta energiatehokkaampi pyykinpesu täysin koneellisin; keinoja on. Kampanjan mukaisten toimien toteuttaminen ei vähennä viihtyvyyttä, kyse on asioiden tiedostamisesta ja omaksumisesta osaksi jokapäiväisiä toimia. Ensitiedot syys-lokakuulta kertovat suomalaisten aidosti vähentäneen sähkön käyttöä useiden prosenttiyksikköjen verran.

Julkiset toimijat, kunnat ja kaupan ala pyrkivät näyttämään esimerkkiä, kuinka energian säästöä voidaan toteuttaa järkevästi. Yritykset tekevät omia toimiaan, joita ohjaa usein kustannusjahti ja tuleviin toiminnan reunaehtoihin varautuminen. Nyt on oikea aika muuttaa joitakin omia toimintamalleja. On ehkä varauduttava aikaan, jolloin myyntisähkö hinnoitellaan kaikille pörssihintaisena. Vaikka tämä ei toteutuisikaan, ei energiankäytön tehostamisesta ja oikea-aikaisesta käytöstä ole haittaa kenellekään.

Monia asioita on Suomessa muutettu, kun kansalaiset ovat alkaneet noudattaa uusia normeja ja tapoja. Mieleen tulee ainakin tupakan polttoon liittyvät erilaiset rajoitteet ja jätteiden lajitteluasiat. Joskus on hyvä yhteisesti päättää toteuttaa muutos. Olemme kaikki mukana eurooppalaisilla sähkömarkkinoilla, joihin on tehtävä suuria muutoksia. Meidän jokaisen on hyvä sopeutua muutoksiin aloittamalla ihan omista toimistamme.

Joulua odotellessa

Rovakaira Oy
Tapio Jalonen
toimitusjohtaja


Kommentit

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua!

#energiatehokkuus #energiavinkki #kesämökki #kotona #vapaalla  

Vietä juhannus kestävästi

Lähestyvä juhannus on monille kesän kohokohta. Kesäkelit asettavat haasteita elintarvikkeiden kylmäketjulle. Myös jätehuollosta ja kierrätyksestä on huolehdittava juhannuksena. Tehdään juhannuksesta ekologinen ja iloinen juhla.

#pääkirjoitus #Rovakaira  

Kesän merkkejä

Kesä tulee, hyvä niin. Lunta ja talvea riitti Rovakairan alueella lokakuusta toukokuuhun. Nyt on kuitenkin tulvien aika, alueemme valtajoet Kemijoki-Kitinen ja Ounasjoki laskevat vetensä vauhdilla kohti Pohjanlahtea. Vaikka vettä riittää ja...

#energiansäästö #energiatehokkuus #Rovakaira  

Voiko lapsi säästää sähköä?

Syväsenvaaran koulun 5A -luokkalaiset Alida Uurtamo ja Ella Tarkka tutkivat, miten sähkönsäästövinkit käytännössä toimivat. Säästäen vai sähköttä -tutkimus voitti oman sarjansa tiede-, teknologia- ja keksintökilpailussa Helsingissä keväällä...

Katso myös nämä aihepiirit!

#kotona #Rovakaira #vapaalla #energiatehokkuus #turvallisuus #kolumni #sähköverkko #sähkö #verkkopalvelu #energiavinkki #työ #ilmastonmuutos #pääkirjoitus #viihde-elektroniikka #tulevaisuus #osaaminen #kesämökki #sähkönsiirto #energiantuotanto #ympäristö #laiteuutuudet #puutarha #hyvinvointi #piha #sähköinen liikenne #energiansäästö #kodinkone #resepti #sähkönsäästö #ilmastointi #energiapolitiikka #kaukolämpö #astettaalemmas #toimitusvarmuus #hiilijalanjälki #datahub #sähköpula #lämpö #tekoäly #aurinkopaneeli #testi #lämmitys #aurinko #pääsiäinen #sähköpyörä #kilpailut #sähköauto #ystävänpäivä #sähkömittarit #sähköasennukset #Laskiainen #sähkövero #sahkolasku