#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #turvallisuus #laiteuutuudet #resepti #sähköauto #Rovakaira #viihde-elektroniikka #vapaalla #lämpö #astettaalemmas #energiansäästö #sähköinen liikenne #sähkö #verkkopalvelu #kolumni #hyvinvointi #piha #ilmastonmuutos #sähköverkko #sähkönsäästö #testi #puutarha #pääkirjoitus #kesämökki #työ #valaistus #ilmastointi #sähkönsiirto #sähköpula #tulevaisuus #energiantuotanto #kaukolämpö #sisustus #osaaminen #lämmitys #aurinkopaneeli #aurinko #pääsiäinen #sähköpyörä #moottorilämmitys #sähköasennukset #datahub #energiapolitiikka #hiilijalanjälki #sähköpalo #toimitusvarmuus #sähköpotkulauta #ympäristö #sahkolasku #sähkögrilli #sähkömittarit #Laskiainen #kotivara #sähkölentokone #sähköhammasharja #sähkövero #tekoäly #ystävänpäivä

#Rovakaira

Rovakaira ei peri kiinteitä maksuja joulukuussa
Artikkeli 21.09.2023

Monien kotitalouksien taloudellinen tilanne on muuttunut aikaisempaa huonompaan suuntaan. Nollakorkojen aika taitaa olla lopullisesti ohi, elinkustannukset ovat nousseet voimakkaana jylläävän inflaation vuoksi ja tulevan syksyn ja talven odotukset ovat ylipäänsä mollivoittoisia lähes kaikilla toimialoilla matkailua lukuun ottamatta.

Puhtaamman Lapin puolesta
Artikkeli 20.09.2023

Pidä Lappi Siistinä ry on toiminut puhtaan ja viihtyisän Lapin puolesta jo 36 vuotta. Ympäristöjärjestö sai alkunsa 1970-luvun lopulla vapaaehtoisten retkeilijöiden Tunturiluuta-operaation myötä, jossa siivottiin käytetyimpiä retkeilyreittejä sekä autiotupien ympäristöjä Lapissa. Toiminnan tavoitteena on luoda niin paikallisille asukkaille kuin retkeilijöillekin sellaiset edellytykset, että Lapin ainutlaatuisen ympäristön kuormittaminen jäisi mahdollisimman vähäiseksi.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 22.05.2023

Hankalasta energiatalvesta selvittiin; sähkön käytön rajoituksiin ei jouduttu. Suomalaisten solidaarisuus toisiaan kohtaan tuli todistettua, kun edessä oli oikean kriisin uhka. Kaikkialla Suomessa, niin myös Rovakairan alueella, asiakkaat ryhtyivät viime vuonna loppukesästä säästämään sähköä. Osa asiakkaista säästi historiallisen kalliiden myyntisopimusten vuoksi, mutta myös edullisilla, vanhoilla sopimuksilla ostaneet säästivät kaikkia uhanneen sähköpulan takia.

Katse kohti tulevaa
Artikkeli 22.05.2023

Rovakairan toimitusjohtajan paikalta syksyllä eläköityvä Tapio Jalonen on nähnyt energia-alan monivaiheisen kehityksen. Energian ja sähkönjakelun pariin Jalosen vei aikanaan ajatus siitä, että sähköä tarvitsevat kaikki eli ala on varmasti hyödyllinen ja tarpeellinen. Sama motiivi on pysynyt hänellä tähän päivään asti.  

Uuden sukupolven sähkömittarit osana älykästä sähköverkkoa
Artikkeli 19.05.2023

Tuuli- ja aurinkovoiman käyttö sähköntuotannossa on voimakkaassa kasvussa. Sähköä pitää tuottaa joka hetki sama määrä kuin sitä kulutetaan, ja sähkömarkkinoiden osapuolet suunnittelevat tuotannon ja kulutuksen tasapainoon etukäteen.

Tykkylumihaasteet talvi 2022–2023
Artikkeli 28.02.2023

Kulunut talvi on ollut toimintamme kannalta vähintäänkin haastava. Tykkylumi ja sen painosta kaatuilevat puut ovat aiheuttaneet runsaasti häiriöitä sähkönjakeluun etenkin joulu- ja tammikuun välisenä aikana. Häiriöitä on koettu ympäri jakelualuettamme, mutta hankalin tilanne on ollut Kittilän kunnan alueella.