#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #turvallisuus #laiteuutuudet #resepti #vapaalla #sähköauto #Rovakaira #viihde-elektroniikka #lämpö #energiansäästö #sähkö #sähköinen liikenne #astettaalemmas #hyvinvointi #sähköverkko #kolumni #verkkopalvelu #piha #ilmastonmuutos #sähkönsäästö #työ #tulevaisuus #testi #pääkirjoitus #puutarha #energiantuotanto #osaaminen #lämmitys #valaistus #kesämökki #sähkönsiirto #ilmastointi #sähköpula #sisustus #kaukolämpö #ympäristö #aurinkopaneeli #pääsiäinen #aurinko #sähköpyörä #moottorilämmitys #hiilijalanjälki #toimitusvarmuus #sähköasennukset #datahub #energiapolitiikka #sähköpalo #sahkolasku #sähkögrilli #sähköpotkulauta #sähkömittarit #sähkövero #kinkkutemppu #kotivara #kilpailut #tekoäly #sähkölentokone #sähköhammasharja #Laskiainen #ystävänpäivä

#Rovakaira

Energiamarkkinoista
Artikkeli 20.02.2024

Sähkön Suomen pörssihinta ylitti 2 €/kWh alvillisena iltapäivän muutamana tuntina 5.1.2024. Marraskuussa 2023 tuntihinta oli useita tunteja –50 c/kWh. Tällaiset ääriolosuhteiden hinnat tulivat pörssisähkön asiakkaille tutuiksi muutamina erikoisina päivinä kuluvan talven aikana. Muun kuin spot-sähkön piirissä olevat asiakkaat eivät moisia hintapiikkejä kokeneet, eivätkä ne, jotka pystyivät ajoittamaan kulutustaan halvemmille tunneille. Toki hintapiikit ovat nimensä mukaisesti yhden tunnin hintoja ja esim. tammikuun keskihinta on asettumassa säädylliselle, noin 10 c/kWh tasolle. 

Ovi on aina auki – henkilökuvassa Jari Jaakola
Artikkeli 20.02.2024

– Yleensä silloin kun ulkokoirat otetaan sisälle säänsuojaan, lähtevät meidän kaverit liikkeelle, toteaa Rovakairan Verkonrakennuksen toimitusjohtaja Jari Jaakola.

Hitaasti katoava kansanperinne
Artikkeli 23.11.2023

Tasan kymmenen vuotta sitten sähkömarkkinalakia muutettiin merkittävästi. Taustalla olivat Hannu- ja Tapani-myrskyt, joiden seurauksena osa Etelä- ja Keski-Suomen kotitalouksista oli yhtäjaksoisesti ilman sähköä lähes kahden viikon ajan. Syyskuussa vuonna 2013 voimaan tulleen lain mukaan sähköverkot on jatkossa suunniteltava, rakennettava ja ylläpidettävä siten, ettei sähkökatkojen yhtäjaksoinen pituus ylitä maaseudulla yli 36 ja taajamissa yli 6 tuntia.

Sähkönjakelua metsän ehdoilla
Artikkeli 23.11.2023

Sähkölinjan päälle kaatunut tai siihen nojaava puu on yleisin sähkönjakeluhäiriöiden aiheuttaja. Rovakaira on rakentanut säävarmaa sähköverkkoa vuodesta 2013 alkaen kaapeloimalla asemakaava-alueita sekä saneeraamalla keskijännitejohtoja teiden varsille. Sähkölinjaa on saneerattu tähän mennessä noin 800 kilometriä.

Rovakaira ei peri kiinteitä maksuja joulukuussa
Artikkeli 21.09.2023

Monien kotitalouksien taloudellinen tilanne on muuttunut aikaisempaa huonompaan suuntaan. Nollakorkojen aika taitaa olla lopullisesti ohi, elinkustannukset ovat nousseet voimakkaana jylläävän inflaation vuoksi ja tulevan syksyn ja talven odotukset ovat ylipäänsä mollivoittoisia lähes kaikilla toimialoilla matkailua lukuun ottamatta.

Puhtaamman Lapin puolesta
Artikkeli 20.09.2023

Pidä Lappi Siistinä ry on toiminut puhtaan ja viihtyisän Lapin puolesta jo 36 vuotta. Ympäristöjärjestö sai alkunsa 1970-luvun lopulla vapaaehtoisten retkeilijöiden Tunturiluuta-operaation myötä, jossa siivottiin käytetyimpiä retkeilyreittejä sekä autiotupien ympäristöjä Lapissa. Toiminnan tavoitteena on luoda niin paikallisille asukkaille kuin retkeilijöillekin sellaiset edellytykset, että Lapin ainutlaatuisen ympäristön kuormittaminen jäisi mahdollisimman vähäiseksi.