#astettaalemmas
Tietoa vaihteleviin sähkötilanteisiin
Vuoden ensimmäinen viikko toi pakkaset koko Suomeen. Näistä pakkasista selvisimme helpolla tuulisen kelin ja muun tuotannon huipputehojen ansiosta. Talven aikana tällaisissa tilanteissa punnitaan meidän kaikkien kyky sopeutua kulutushuippujen aikana.
Sähkönsäästötoimet näkyvät ja niihin uskotaan
Moni pohtii omien energiansäästötoimien merkitystä. Jokaisella teolla, joka säästää sähköä on merkitystä. Tilastokeskuksen toteuttaman Kansalaispulssi-kyselyn mukaan suomalaiset uskovat omiin säästömahdollisuuksiinsa ja tilastojen mukaan sähköä on säästetty selvästi kolmen viimeisen kuukauden aikana.
Kodeissa viileämpää ja suihkut lyhyempiä
Kodeissa on lähdetty hyvin toteuttamaan energiansäästötoimia. Kansalaispulssi-kyselyn mukaan huonelämpötiloja on pudotettu astetta alemmas, suihkuaikojen ja kodinkoneiden käyttöä karsittu astetta lyhyemmiksi ja autoilua vähennetty astetta vähemmäksi.
Lähde mukaan säästötalkoisiin!
Kysyimme Rovakairan verkkojohtaja Jyri Tiuraniemeltä mitä sähköpula tarkoittaa ja mistä se oikein johtuu? – Sähköpula on tilanne, jossa kotimainen sähköntuotanto ja ulkomaan tuonti eivät riitä kattamaan kulutusta.
Sähkönkulutus hyvässä laskussa
Kuluttajien sähkönkäyttö laski jo elo-syyskuussa 13,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lasku on jatkunut vahvana myös lokakuussa. Sähkön kokonaiskulutus laski syyskuussa 9,2 prosenttia, joten myös teollisuus on tehostanut sähkönkäyttöään. Ennakkotietojen mukaan lasku jatkui lokakuussa.
Saunotaan astetta maltillisemmin
Ei ole sama, miten ja milloin saunot. Kertalämmitteinen sähkökiuas on kodin eniten kuluttava sähkölaite ja siksi on hyvä katsoa, milloin sähkösaunassa saunoo. Useimmiten lauantai tai sunnuntai on perjantai-iltaa tai muuta arki-iltaa parempi saunapäivä, kun haluaa saunoa edullisemmin ja välttää sähköpulaa.