#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #turvallisuus #laiteuutuudet #resepti #sähköauto #Rovakaira #viihde-elektroniikka #vapaalla #lämpö #astettaalemmas #energiansäästö #sähköinen liikenne #sähkö #verkkopalvelu #kolumni #hyvinvointi #piha #ilmastonmuutos #sähköverkko #sähkönsäästö #testi #puutarha #pääkirjoitus #kesämökki #työ #valaistus #ilmastointi #sähkönsiirto #sähköpula #tulevaisuus #energiantuotanto #kaukolämpö #sisustus #osaaminen #lämmitys #aurinkopaneeli #aurinko #pääsiäinen #sähköpyörä #moottorilämmitys #sähköasennukset #datahub #energiapolitiikka #hiilijalanjälki #sähköpalo #toimitusvarmuus #sähköpotkulauta #ympäristö #sahkolasku #sähkögrilli #sähkömittarit #Laskiainen #kotivara #sähkölentokone #sähköhammasharja #sähkövero #tekoäly #ystävänpäivä

#pääkirjoitus

Rovakaira ei peri kiinteitä maksuja joulukuussa
Artikkeli 21.09.2023

Monien kotitalouksien taloudellinen tilanne on muuttunut aikaisempaa huonompaan suuntaan. Nollakorkojen aika taitaa olla lopullisesti ohi, elinkustannukset ovat nousseet voimakkaana jylläävän inflaation vuoksi ja tulevan syksyn ja talven odotukset ovat ylipäänsä mollivoittoisia lähes kaikilla toimialoilla matkailua lukuun ottamatta.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 22.05.2023

Hankalasta energiatalvesta selvittiin; sähkön käytön rajoituksiin ei jouduttu. Suomalaisten solidaarisuus toisiaan kohtaan tuli todistettua, kun edessä oli oikean kriisin uhka. Kaikkialla Suomessa, niin myös Rovakairan alueella, asiakkaat ryhtyivät viime vuonna loppukesästä säästämään sähköä. Osa asiakkaista säästi historiallisen kalliiden myyntisopimusten vuoksi, mutta myös edullisilla, vanhoilla sopimuksilla ostaneet säästivät kaikkia uhanneen sähköpulan takia.

Tykkylumihaasteet talvi 2022–2023
Artikkeli 28.02.2023

Kulunut talvi on ollut toimintamme kannalta vähintäänkin haastava. Tykkylumi ja sen painosta kaatuilevat puut ovat aiheuttaneet runsaasti häiriöitä sähkönjakeluun etenkin joulu- ja tammikuun välisenä aikana. Häiriöitä on koettu ympäri jakelualuettamme, mutta hankalin tilanne on ollut Kittilän kunnan alueella.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 25.11.2022

Vanhat hyvät keinot – tuhlauksen välttäminen ja toisten huomioiminen – ovat hyvä tapa lieventää ainakin hetkellisesti niukkuustuotteeksi muodostuneen sähkön hinnan ja saatavuuden ongelmia. Jokaisen asiakkaan panoksella on merkitys.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 23.09.2022

Energia-ala on rajussa murroksessa. Tapahtumia ja uutisia vyöryy päivittäin meidän jokaisen tietouteen. Kokonaiskuvan muodostaminen on vaikeaa. Tulevat toimenpiteet ja niiden seuraukset ovat hämärän peitossa. Varmuuden vuoksi totean, että tämä teksti on kirjoitettu elokuun lopussa. Mikä on tilanne lehden ilmestyessä, jää nähtäväksi.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 25.05.2022

Energiapoliittinen toimintaympäristö on Suomessa melkoisessa muutoksessa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut keskeiseksi muutoksen ajuriksi energiaturvallisuuden korostumisen, riippumattomuuden venäläisestä energiasta ja ns. vihreän siirtymän nopeuttamisen.