#kotona #energiavinkki #energiatehokkuus #kodinkone #turvallisuus #laiteuutuudet #resepti #vapaalla #sähköauto #Rovakaira #viihde-elektroniikka #sähkö #energiansäästö #lämpö #sähköinen liikenne #astettaalemmas #hyvinvointi #sähköverkko #kolumni #verkkopalvelu #piha #ilmastonmuutos #sähkönsäästö #työ #tulevaisuus #testi #pääkirjoitus #puutarha #energiantuotanto #kesämökki #osaaminen #valaistus #ilmastointi #lämmitys #sähkönsiirto #sähköpula #sisustus #ympäristö #kaukolämpö #aurinkopaneeli #pääsiäinen #aurinko #sähköpyörä #moottorilämmitys #hiilijalanjälki #toimitusvarmuus #energiapolitiikka #datahub #sähköasennukset #sähköpalo #sahkolasku #sähköpotkulauta #sähkögrilli #sähkömittarit #tekoäly #sähkölentokone #Laskiainen #sähköhammasharja #sähkövero #kotivara #kinkkutemppu #ystävänpäivä

#pääkirjoitus

Energiamarkkinoista
Artikkeli 20.02.2024

Sähkön Suomen pörssihinta ylitti 2 €/kWh alvillisena iltapäivän muutamana tuntina 5.1.2024. Marraskuussa 2023 tuntihinta oli useita tunteja –50 c/kWh. Tällaiset ääriolosuhteiden hinnat tulivat pörssisähkön asiakkaille tutuiksi muutamina erikoisina päivinä kuluvan talven aikana. Muun kuin spot-sähkön piirissä olevat asiakkaat eivät moisia hintapiikkejä kokeneet, eivätkä ne, jotka pystyivät ajoittamaan kulutustaan halvemmille tunneille. Toki hintapiikit ovat nimensä mukaisesti yhden tunnin hintoja ja esim. tammikuun keskihinta on asettumassa säädylliselle, noin 10 c/kWh tasolle. 

Hitaasti katoava kansanperinne
Artikkeli 23.11.2023

Tasan kymmenen vuotta sitten sähkömarkkinalakia muutettiin merkittävästi. Taustalla olivat Hannu- ja Tapani-myrskyt, joiden seurauksena osa Etelä- ja Keski-Suomen kotitalouksista oli yhtäjaksoisesti ilman sähköä lähes kahden viikon ajan. Syyskuussa vuonna 2013 voimaan tulleen lain mukaan sähköverkot on jatkossa suunniteltava, rakennettava ja ylläpidettävä siten, ettei sähkökatkojen yhtäjaksoinen pituus ylitä maaseudulla yli 36 ja taajamissa yli 6 tuntia.

Rovakaira ei peri kiinteitä maksuja joulukuussa
Artikkeli 21.09.2023

Monien kotitalouksien taloudellinen tilanne on muuttunut aikaisempaa huonompaan suuntaan. Nollakorkojen aika taitaa olla lopullisesti ohi, elinkustannukset ovat nousseet voimakkaana jylläävän inflaation vuoksi ja tulevan syksyn ja talven odotukset ovat ylipäänsä mollivoittoisia lähes kaikilla toimialoilla matkailua lukuun ottamatta.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 22.05.2023

Hankalasta energiatalvesta selvittiin; sähkön käytön rajoituksiin ei jouduttu. Suomalaisten solidaarisuus toisiaan kohtaan tuli todistettua, kun edessä oli oikean kriisin uhka. Kaikkialla Suomessa, niin myös Rovakairan alueella, asiakkaat ryhtyivät viime vuonna loppukesästä säästämään sähköä. Osa asiakkaista säästi historiallisen kalliiden myyntisopimusten vuoksi, mutta myös edullisilla, vanhoilla sopimuksilla ostaneet säästivät kaikkia uhanneen sähköpulan takia.

Tykkylumihaasteet talvi 2022–2023
Artikkeli 28.02.2023

Kulunut talvi on ollut toimintamme kannalta vähintäänkin haastava. Tykkylumi ja sen painosta kaatuilevat puut ovat aiheuttaneet runsaasti häiriöitä sähkönjakeluun etenkin joulu- ja tammikuun välisenä aikana. Häiriöitä on koettu ympäri jakelualuettamme, mutta hankalin tilanne on ollut Kittilän kunnan alueella.

Toimitusjohtajan katsaus
Artikkeli 25.11.2022

Vanhat hyvät keinot – tuhlauksen välttäminen ja toisten huomioiminen – ovat hyvä tapa lieventää ainakin hetkellisesti niukkuustuotteeksi muodostuneen sähkön hinnan ja saatavuuden ongelmia. Jokaisen asiakkaan panoksella on merkitys.